Om Mariager Fjord

Havørreder kaldes populært for ”sølvtøj”. Navnet refererer til ørredens smukke sølvfarve kombineret med, at det er en af de mest eftertragtede fisk blandt lystfiskere.

I Mariager fjord kan vi passende opgradere ørreden fra sølvtøj til det pureste guld. Ørrederne i fjorden er nemlig ikke bare velnærede grænsende til det tromletykke. Mange af ørrederne har også en helt unik farvesammensætning af rødlige, brunlige og netop guldfarvede nuancer. Og så optræder de i et antal, der gør ørredfiskeriet i Mariager fjord til noget unikt i Danmark – ja, vel sagtens i Europa.

I denne brochure ”Oplevelser på krogen”, der er en del af projektet Seatrout Mariagerfjord, har vi primært sat fokus på fiskeriet efter ørreder i Mariager fjord, herunder en gennemgang af de mange gode fiskesteder, årstider m.v. Men samtidig har vi også levnet plads til fjordens andre fiskearter og ferielandets andre spændende fiskesteder – det hele krydret med tips, ideer og nyttig information.

Husk i øvrigt at kigge forbi www.seatrout-mariagerfjord.dk og tilmed dig vores facebookside. Så er du hele tiden opdateret på fiskeriet i Mariager fjord.

Knæk og bræk!