Forår

Marts, April & Maj

Er der noget som de første strejf af forår? Sådan en dag, hvor solen får lidt magt, fuglene begynder at synge og naturens farver begynder at skifte fra grå til grøn. I fjorden bliver vandet langsomt lunere – og de ørreder, der har været oppe i åerne for at gyde, søger igen mod fjorden.

Afhængig af om vinteren har været mild eller hård, og hvor pludseligt foråret har meldt sin ankomst, kan trækket af ørreder være af skiftende varighed. Men ét er sikkert; Ørrederne er igen at finde i fjorden i pænt antal, og ædelysten er støt stigende.

Har vinteren været lang og kold og med is på fjorden, vil de dage, hvor isen kunne byde på et fantastisk fiskeri. Her begynder fiskenes sult at melde sig, samtidig med at fødeemnerne stadig er ringe.

I en kort periode i marts eller april begynder fjordens børsteorm også at sværme, hvilket udløser et sandt ædegilde for fjordens ørreder. Kommer du til fjorden en af disse ”sværmedage”, kan du opleve et vanvittigt hektisk fiskeri, hvor der næsten er ørreder i hvert et kast med snøren. Bare du fisker med noget, der ligner børsteorm!

I maj måned melder hornfisken også sin ankomst i fjorden, og det kan faktisk være i så hyppigt et antal, at det næsten er umuligt at fiske målrettet efter ørreder – hornfiskene hugger simpelthen på alt.