Blink og woblere

Blink og woblere er også en meget populær metode, der har næsten lige så mange tilhængere som fluefiskeriet.

Blink og woblere imiterer specielt småfisk, men også eksempelvis børsteorm og rejer. Du skal ikke vælge alt for store blink og woblere – men gerne på 8 – 15 gram. De har en levende gang i vandet og fisker forholdsvist højt.

Indspinningen skal foregå i jævnt tempo. Nogle vælger spinstop, hvilket vil sige små pauser, mens andre er tilhængere af en jævn indspinning uden stop.

Farverne på blink og woblere afhænger lidt af årstiderne. Jo koldere i vejret, jo mere kradse farver – mens et anonymt sølvfarvet/sort blink topper om sommeren.

Blandt klassikere af blink og wobler kan nævnes Møresilda, Stripper, Boss, Vims og Gladsax. 

Blink og woblere er effektivt til ørreder og hornfisk. Går du målrettet efter hornfisk, kan det være en fordel at flytte blinkets/woblerens trekrog nogle centimeter med en almindelig nylonline. Det vil mindske antallet af fejlhug. En anden mulighed er at fiske med en såkaldt silkekrog, der som navnet antyder simpelthen er et stykke silkesnor, som hornfiskens tænder hænger fast i, når den hugger. Ulempen ved denne løsning er, at ørreder ikke hænger fast på en silkekrog.

Du kan kombinere flue- og spinnefiskeri ved at sætte en ophængerflue foran dit blink eller din wobler.